ornella-binni-114183

Mod til sensitivitet

IMG_8556

Noget af det, jeg særligt har bemærket i løbet af dette år er, at der er flere og flere der begynder at få en forståelse for, at vi har brug for andet og mere i livet og i vores samfund end at være effektive, hurtige, strategisk tænkende, nøgterne, handlekraftige og have kontrol over hvert skridt, vi går. Jeg aner en tendens, der går i en anden retning. En tendens, hvor flere og flere i højere grad begynder at skatte det mere skrøbelige, det sensitive, det følsomme, det ikke målbare og det til tider ganske ufornuftige i mennesket.

Det kan kun få mig til at juble, når jeg f.eks. hører ledelsesfilosof Ole Fogh Kirkeby udtale:

“Når ledere idag skal ansætte nye medarbejdere skal de lede efter “robust skrøbelighed” hos medarbejdere, som formår at udnytte sensitivitet til at skabe innovation, som formår at udvikle nye værdier, som formår at turde satse og stå fast på de ting, de tror på.” Ole Fogh Kirkeby

Jeg bliver dagligt bekræftet i, hvad det betyder for det enkelte menneske at komme i og holde sig i kontakt med sin sensitivitet og følsomhed. Det gør jeg i form af synlig bedre trivsel og større tilfredshed med livet.

Jeg ser dagligt mennekser, der tager det alvorligt at stå ved deres sensitivitet, at stå ved deres menneskelige skrøbelighed for faktisk kun at komme til at føle sig stærkere desto mere de gør det. Jeg ser dem som pionerer i en tid, hvor mange har travlt og mange føler sig forkerte, hvis de ikke har det. Mennsker kan komme og sætte sig i stolen overfor mig og næsten have glemt at trække vejret. Eller i hvert fald have amputeret vejrtrækningen så meget, at de helt har mistet jordforbindelsen. De har knebet balderne så meget sammen, at de ikke længere véd, hvordan det føles, når man ikke gør det. Når man slapper af, når man bare er tilstede i stille og rolig væren. Langsomt begiver vi os så ud på en rejse sammen, hvor de stille og roligt begynder at trække vejret igen, sænker skuldrene og kommer tilstede i deres liv igen og kommer i kontakt med deres iboende sensitivitet. En rejse, hvor selvtilliden, selvværdet også genoprettes.

Det er mennesker, der har mobiliseret det mod, der skal til for at tage armtag med tidens koder og normer for den gode medarbejder, den gode ægtefælle, den gode forælder. De tager udfordringerne op og finder sig ikke mere i at lægge sig under for normer og måder at fungere på, som gør dem angste, triste, stressede, og får dem til at føle sig forkerte. De træder ud af skyggen, ind på scenen og gør sig gældende på deres præmisser. De er ikke ofre for andres menneskesyn og meninger om dem. De er ansvarsfulde og bevidste mennesker, der tager beslutninger og valg for sig selv. Det er mennsker, der derved giver andre friheden til at gøre det samme. De viser vejen.

Når de kommer til mig har de søgt støtte og opbakning for en tid. Det kan være ensomt at gå i en anden retning. Men kun en tid. Kun lige indtil det er blevet til det naturligste i verden at støtte sig selv og være den karavanefører i eget liv, hvor de føler frihed til at vælge og tage de sunde beslutninger for sig selv. De bliver pionerer for sig selv. Men de bliver det også for andre. Sådan nogle der går forrest. Dem har vi brug for. Dig har vi brug for. Til at følge trop. Til at gå med i førertrøjen.

Jeg synes, det er spændende tider, vi befinder os i. Jeg ser frem til det nye år, hvor der vil komme mere og mere af det her. Det tror jeg på. Og der vil være flere og flere, der vil stå ved, at de er sensitive, at det er skrøbeligt at være menneske. Og at det er en styrke.

Hvad tænker du? Ser du det samme som mig eller kunne du bare godt tænke dig, at det var dig, der så din sensitivitet som din styrke? Så er det individuelle forløb Særligt Sensitiv – Din Styrke er noget for dig. Se mere her skruet sammen lige til dig.

Kærlig hilsen

Charlotte

P.S. Jeg lover dig, at hver og én, der har taget det valg: at gøre deres sensitivitet til deres største styrke – de har vinket farvel til stress, angst, depression og mistrivsel. De LEVER. LIVET. Det sensitive liv – FULDT UD!

Du er velkommen til at kontakte mig for mere her på tlf 28 99 05 90 eller mail@charlotteskaaning.dk

P.S. Tilmeld dig også mit nyhedsbrev, hvor du får den gratis mini e-bog med 5 strategier til at skabe ro i et stresset nervesystem (De 5 strategier er bl.a. noget af det, vi går mere i dybden med i det individuelle forløb Særligt Sensitiv – Din Styrke).

Jeg er også at finde her på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *