lesly-juarez-307974

Decemberful

Processed with VSCOcam with m6 preset

December kan ofte føles lidt overvældende, men det er også chancen for nu at væve lidt mindfulness ind imellem det hele. Sammen med mine 2 søstre og mor tog jeg turen til Istedgade, Vesterbro i ugen for at høre Marie Carmen Koppels julekoncert. Se lige over indgangen til Mariakirken…funklende prisme, der leder vej som stjernen i Bethlehem til ly og varme. I bogstaveligste forstand. For kirken holder åbent 24 – 7 i alle vintermåneder, så fx dem, der mangler en seng for natten kan indrette sig på et leje mellem bænkene i kirkerummet.

 

Processed with VSCOcam with c2 preset

Maries stemme fylder rummet ud i alle hjørner og sprækker. Og hun er i aller bedste selskab med broderen Benjamin Koppel på saxofon (spiller så hårene rejser sig. Det er SÅ bevægende) og fantastiske Steen Rasmussen på keyboard.

Processed with VSCOcam with s2 preset

Og kunst i kirkerummet hører sig til. Til alle tider har kunst og det hellige hørt sammen. Tænk bare på Michelangelo, Rafael, Carravagio. Ikonerne før dem. De græske guder hugget ud i marmor, freskoer o.s.v. Her et foto af kunstneren Markan Christensens værk “Troens Gennembrud”. Også her er det som om noget vil trænge igennem sprækkerne. A little bit of hope. Et lille håb om fred. Et fredeligt budskab om, at der er mere end det, det blotte øje ser. Selvom gaden derude var livlig og hektisk skar roen og det stille nærvær sig lige igennem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *