…der er noget galt med…

Er det en sætning, du kender? Kender du også det, at du fornemmer noget i dine omgivelser, og når du så konfronterer dem med det, du fornemmer, så kan de slet ikke genkende det? Kender du til den forvirring, det kan medføre, frustration, den tvivl på dig selv og din egen dømmekraft, selvbebrejdelser eller beskyldninger som: Du er også for nærtagende? Du skal heller ikke være så følsom? Kender du det i en grad, så du nogen gange må spørge dig selv, om du er ved at blive tosset, og slutteligt må konkludere: det er også bare mig, der er noget galt med. Jeg ser åbenbart noget, som ikke er. Kender du det? Så kan det være, at du er særligt sensitiv.

Som særligt sensitiv har du nemlig et så stærkt sanse- og nerveapperat, der gør, at du ofte har en stærk fornemmelse af, hvad der foregår i andre mennesker. Og ikke alene det. Du har også ofte et forspring i forhold til, hvad andre mærker i sig selv. I hvert fald, de mennesker, du er sammen med, som har en svagere kontakt til deres indre følelseliv. Men fordi de har det, er det ikke ensbetydende med, at du er forkert på den. De kan bare ikke bekræfte, at dine fornemmesler er rigtige, fordi de kan ikke mærke eller genkende det, du mærker. Selvom det er i dem. Og det er det ofte. Hvis du tænker efter, vil du sikkert komme i tanker om flere episoder fra dit liv, hvor du  har tænkt: jamen, det var jo det, jeg sagde. Det var jo det, jeg fornemmede, men du/de benægtede, o.s.v. Du vil blive bekræftet i, at din intuition var rigtig. Hvis du tænker tilbage, ikk’?

Desværre kommer mange særligt sensitive til at vende det ind mod sig selv: at de er tossede, for nærtagende, afmarcherede o.s.v., og når de gør det, reagerer de med det afsæt, og bliver måske mere og mere insisterende på, at blive bekræftet i deres antagelser, bliver ulykkelige, føler sig misforståede og det kan føre store relationelle konflikter med sig.

Dybest set og med stor fordel vil det være gavnligt for dels din selvfølelse, den pågældende relation, hvor mønstret udspiller sig, at du som sensitiv begynder at tage dine fornemmelser og din intuition positivt til dig. D.v.s. stoler på, at den er rigtig, og forstår, at fordi omgivelsrne ikke kan bekræfte rigtigheden i det du mærker, ikke er ensbetydende med, at det er forkert, og slet ikke, at du er forkert. Den anden er heller ikke. Men det vil være gavnligt, at du begynder at forstå, at ja, du mærker med meget stor sandsynlighed faktisk rigtigt. Men at den anden ikke har den kontakt til sig selv, at denne simpelthen ikke kan mærke det. Selvom det er i denne selv. Måske kommer det senere. Måske kommer det ikke.

At tage din sensitivitet, intuition positivt til dig, kan måske letteregøre din relation til den, som ikke har den ej heller har den dybe kontakt til sit eget følelseliv, fordi du begynder at forstå, at du ikke er forkert, men at I bare er forskellige. På godt og ondt, men på langt mere godt, når du forstår hvem du selv er og kan være stolt af det. Mon du er det? Stolt af din sensitivitet? Måske er det et nyt personligt arbejdspunkt for dig? Måske??? Kan du få øje på, hvilke nye dimensioner, der kan opstå i dit liv? Ikke mindst i relationerne i dit liv?

Kh Charlotte

P.S. Du forstodbudskabet ikk’? Der er ikke noget galt med dig. Overhovedet!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *